Kan ölbryggning bli en ny trend?
av Pesadelo
För några år sedan började plötsligt alla män i Sverige mellan 25 och 40 baka surdegsbröd. Även jag är skyldig till detta och bakar fortfarande då och då när andan faller på. Namnet på min blogg är såklart inspirerat av namnet på surdegsbloggen Pain de Martin också. Jag har faktiskt en misstanke om att nästa trend kan bli just att brygga öl. Intresset för öl blir allt större i Sverige och allt fler bra mikrobryggerier dyker upp. Så det är nog dags för en stor hembryggningsrevolution. Och Öl är ju nästan en form av flytande bröd, så det kanske inte är en så underlig utveckling. Vad tror ni?
Blir detta:
ersatt av detta:
?
Det borde bli men troligtvis så bor de som är trendkänsliga i alldeles för små (och dyra) lägenheter så de inte har plats. Kanske tycker en eller annan att det luktar också men det kanske luktar gott, vad vet jag, har bara erfarenheter av starkare brygd.
Kanske det.
Lukten tror jag inte är någon fara. Snarare de små innerstadslägenheterna. Små bryggutrustningar som ger en back öl i slutändan kanske är en marknad att slå sig in på?
de små innerstadslägenheterna funkar alldeles utmärkt för bryggning! 🙂 iaf upp till 30 liter…
Japp. En kittel med bazookascreen och tappkran kan man ju lätt gömma undan. Tillräckligt snyggt också, för inte är en degmaskin så mycket sexigare. Så trenden kommer, var så säkra!