Wee Heavy strong scotch ale

av Pesadelo

Till slut fick jag bryggt min Wee Heavy. Allt gick enligt plan. Förutom att jag bara pitchade en förpackning jäst istf två. Samt att min våg inte är tillräckligt noggrann för att väga humlen. Etiketterna är i alla fall också klara. Här är receptet:

WC Brewery Wee helvy

Batch size 13 litres
Boil size 16.55 litres
Boil time 60 minutes
Grain weight 4.83 kilograms
Efficiency 68%
Original gravity 1.083
Final gravity 1.021
Alcohol (by volume) 8.1%
Bitterness (IBU) 22
Color (SRM) 21.6°L
Yeast
2 liquid packs
White Labs
WLP028 Endinburgh Scottish Ale

Grains/Extracts/Sugars
4.83 kilograms
Pale Ale
38ppg, 3°L 4 kilograms
82.8%
Crystal 10L
35ppg, 10°L 0.25 kilograms
5.2%
Dry Sugar – Brown
42ppg, 40°L 0.25 kilograms
5.2%
Aromatic
36ppg, 1.5°L 0.11 kilograms
2.2%
Crystal 100L
33ppg, 100°L 0.1 kilograms
2.1%
Barley (Roasted)
28ppg, 500°L 0.04 kilograms
0.9%
Black Patent
27ppg, 500°L 0.04 kilograms
0.8%
Peated malt
38ppg, 5.5°L 0.04 kilograms
0.8%

Hops
40 grams
Goldings (Kent) hops
5%, Whole 25 grams
Fuggles hops
3.8%, Pellet 15 grams

Mash
90 minutes, 23.13 litres
Strike
Target 69°C 14.34 litres
76°C
90 minutes (+0)
Sparge
Target 78°C 8.79 litres
85°C

Boil
60 minutes, 16.55 litres
Goldings (Kent) hops
5%, Whole 25 grams
60 minutes (+0)
Fuggles hops
3.8%, Pellet 15 grams
45 minutes (+15)
Wort chiller 15 minutes (+45)

Ferment
14 days @ 18-21°C

Annonser