Världens bästa chili

av Pesadelo

Nu blir det ett matrecept, men det är helt klart ölrelaterat.

Världens bästa chili

Ingredienser:

Ca 1 kg nötkött (innanlår t.ex.) tärnat i kuber om 2 cm.

3 lökar skurna i stora bitar

10 vitlöksklyftor (ungefär)

1 hembryggd öl (33 cl)

1 burk goda krossade tomater

2 kalvbuljongtärningar

Brun farin

Liquid smoke

Spiskummin

Torkad, krossad chili

Alla former av chili du har/hittar

Så här gör du:

Börja med att steka köttet i omgångar i neutral olja på hög värme. Se till att det inte blir för kallt i pannan så att köttet börjar koka. När det har fin stekyta runt om häller du ner det i en gryta.

Sen steker du löken på samma sätt.

När detta är klart lägger du i även löken i grytan. Öppnar din hembryggda öl och häller på den.

På även med tomaterna, vitlöken och köttbuljongtärningarna.

Påbörja kryddningen. Börja med farinsocker, Liquid smoke, Svartpeppar och Chili flakes.

Låt grytan koka i ca en timme. Ta sedan upp och krossa vitlöksklyftorna med en gaffel. Krydda med alla goda starka kryddor och såser du har tillhands. Koka vidare i en halvtimme till, eller så länge du har lust.

Medan jag väntade på koket provade jag en Cretin hop

Den har bara stått på flaska i 6 dagar, men smakar fantastiskt. Jag kontrollerade min hydrometer i vatten, och den mätte lite fel, så FG blev 1.010, vilket inte är helt fel i alla fall. Den smakade inte längre det minsta tunt utan bara väldigt bra. Ska bli kul att se HUR bra den är om tre veckor till.

Förresten: Chilin äts med ett gott bröd. Inget ris och inga bönor.

Annonser