Cretin Hop IPA

av Pesadelo

I veckan blir det bryggning. Efter det senaste fiaskot är jag taggad för revansch. Denna gång blir det torrjäst(!). Jag får lära mig det där med jäst vid ett senare tillfälle för jag vågar inte riskera en misslyckad bryggning till på ett tag.

Denna gången blir det en ordentlig IPA som ska ha mycket smak av Amarillo, som jag upptäckt är en av mina favorithumlesorter. Såhär ser mitt recept ut, lämna gärna kommentarer om det:

Cretin Hop


Batch size 18 litres
Boil size 22.10 litres
Boil time 60 minutes
Grain weight 5.5 kilograms
Efficiency 70%
Original gravity 1.067
Final gravity 1.015
Alcohol (by volume) 6.8%
Bitterness (IBU) 64
Color (SRM) 6.9°L
Yeast
12 dry grams
Dry
Fermentis
Safale US-05
Grains/Extracts/Sugars
5.5 kilograms
Pale Ale
38ppg, 3°L
5 kilograms
90.9%
Crystal 10L
35ppg, 10°L
0.5 kilograms
9.1%
Hops
105 grams
Chinook hops
13%, Whole
35 grams
Amarillo hops
8%, Whole
30 grams
Cascade hops
6%, Whole
20 grams
Amarillo hops
8%, Pellet
20 grams
Mash
90 minutes, 29.90 litres
Strike
Target 67°C
17.21 litres
73°C
90 minutes (+0)
Sparge
Target 77°C
12.69 litres
83°C
Boil
60 minutes, 22.10 litres
Chinook hops
13%, Whole
35 grams
60 minutes (+0)
Amarillo hops
8%, Whole
10 grams
30 minutes (+30)
Amarillo hops
8%, Whole
5 grams
20 minutes (+40)
Amarillo hops
8%, Pellet
10 grams
15 minutes (+45)
Cascade hops
6%, Whole
10 grams
15 minutes (+45)
Wort chiller 15 minutes (+45)
Amarillo hops
8%, Pellet
10 grams
5 minutes (+55)
Cascade hops
6%, Whole
10 grams
5 minutes (+55)
Ferment
14 days @ 15-24°C
Amarillo hops
8%, Whole
15 grams
5 days (+9)
Annonser